• #
  • #

Szakmai tárlatvezetés

Standokon át…
Szakmai túrák – A kiállítók és a szakma találkozása

Idén először szervez a Construma úgynevezett szakmai túrákat, amelyeknek az a céljuk, hogy a kiállítók részletesebben bemutathassák újdonságaikat, és hogy a szakmai érdeklődők – építészek, gépészek, kivitelezők és mindenki más – közelebbről is megismerhessék azokat. Tökéletes win-win szituáció, amelyben mindenki csak nyerhet. Összesen 5 témában indul vezetés, témánként 2-2 alkalommal. A túrákon előzetes regisztrációval lehet részt venni, jelentkezni a IDE KATTINTVA  lehet. A jelentkezés önmagában belépésre nem jogosít, csak a szakmai túrán való részvételre!

A túrázóknak a programban való részvételért a MÉK 1 (Bírálati sorszám: 2017/37.) kreditpontot ad. A pontot a tárlatvezetés végén kapják meg a résztvevők. A túrák várható időtartama 1,5 óra.

Nyílászárók – Az energiatakarékos házak jolly jokerei

Legyen szép, tartós, praktikus, és szolgálja maximálisan az energiahatékonysági célokat. Kevés épületszerkezeti elemmel kapcsolatban támasztanak ennyire komplex elvárást. Ezen elvárások fényében váltak a nyílászárók az utóbbi években az egyik legdinamikusabban fejlődő építési termékké. A túra állomásain a legfrissebb újdonságokat ismerhetik meg a résztvevők.

Résztvevő cégek:

2017. április 6., csütörtök, 11:00
2017. április 7., péntek, 14:00
Indulás: MÉK stand (A pav. 211B)
Indulás: MÉK stand (A pav. 211B)
Túravezető: Prohászka Rajmund
Túravezető: Bodnár György

A tető – Új kihívások a rendszerszemlélet jegyében

A tető ma már sokkal többet jelent, mint egyszerű tetőfedést, a tető megtervezése pedig sokkal többet, mint például a hajlásszög meghatározását. Napjaink házain a tető egy komplex rendszer, melynek minden elemét alaposan, a többi elemmel összhangban kell megtervezni és kivitelezni. Különösen igaz ez akkor, ha a tető alatt lakott tetőteret alakítanak ki. A túra során arra látnak példákat az érdeklődők, hogy a gyártók milyen anyagokkal, milyen szerkezeti megoldásokkal igyekeznek megkönnyíteni ezen a területen a tervezők és a kivitelezők munkáját.

Résztvevő cégek:

2017. április 5., szerda, 15:00
2017. április 7., péntek, 11:00
Indulás: 25-ös pavilon
Indulás: MÉK stand (A pav. 211B)
Túravezető: Dr. Kakasy László
Túravezető: Tóth Balázs

Napjaink egyik slágertémája: a hőszigetelés és a homlokzatok

2018-tól jelentősen szigorodni fognak az energiahatékonysági elvárások Magyarországon, melyeket 2021-től újabb szigorítások követnek. A megfelelően megtervezett és kivitelezett hőszigetelés kulcsfontosságú az ezen elvárásoknak való megfelelés szempontjából (is). Melyek a hőszigetelés kritikus pontjai, és milyen anyagokkal, milyen műszaki megoldásokkal könnyítik meg a gyártók a szakemberek dolgát ezen kihívások leküzdésében? Mások mellett ezekre a kérdésekre is válaszokat kaphatnak az érdeklődők.

Résztvevő cégek:

2017. április 5., szerda, 14:00
2017. április 6., csütörtök, 11:00
Indulás: MÉK stand (A pav. 211B)
Indulás: MÉK stand (A pav. 211B)
Túravezető: Bodnár György

Gépészetről – építészeknek

Épületszerkezet és épületgépészet – ma már elválaszthatatlanul összetartoznak a háztervezés során is. Ez óhatatlanul igényli, hogy az építészek több gépészeti ismerettel, a gépészek több szerkezeti ismerettel rendelkezzenek. A túra ennek a gondolatnak a jegyében mutatja be az épületgépészeti szakma néhány jellegzetes trendjét, újdonságát, kimondottan építészeknek címezve!

Résztvevő cégek:

2017. április 6., csütörtök, 15:00
2017. április 7., péntek, 14:00
Indulás: 16-os pavilon
Indulás: MÉK stand (A pav. 211B)
Túravezető: Denk András

„Intelligens ház” – a közeljövő slágertémája?

Egy mai, korszerű ház már annyira bonyolult, hogy automatikus szabályozás/vezérlés nélkül alig-alig működtethető. Luxus-e az épületautomatizálás, vagy nélkülözhetetlen segédeszköz? A túra arra mutat példákat, hogy mely területeken és hogyan jelenik meg az építkezők és az építési szakemberek számára az épületvillamosság, illetve hogy melyek a legfontosabb újdonságai.

Résztvevő cégek:

2017. április 6., csütörtök, 15:30 Indulás: MÉK stand (A pav. 211B) Túravezető: Király Dénes