• #
  • #

Szakmai tárlatvezetés 2019

Standokon át…
Szakmai túrák – A kiállítók és a szakma találkozása

A korábbi kedvező visszajelzések alapján idén immár harmadik alkalommal szervez úgynevezett vezetett szakmai túrákat a CONSTRUMA az építési szakemberek számára. Ezeknek célja, hogy a kiállítók olyan újdonságaikat is megmutathassák felépített installációik segítségével, amire egyébként egy konferencián nincs mód.
Összesen 5 témában indul vezetés, témánként 2-2 alkalommal. A túrákon előzetes regisztrációval lehet részt venni. A regisztrációt a lenti linken keresztül tehetik meg.
 A jelentkezés önmagában belépésre nem jogosít, csak a szakmai túrán való részvételre!

A TÚRÁKRA REGISZTRÁLJON ITT

A túrázóknak a programban való részvételért a MÉK 1 (Bírálati sorszám: 2019/62.) továbbképzési pontot ad. A pontot a tárlatvezetés végén kapják meg a résztvevők. A túrák várható időtartama 1,5 óra.

Nyílászárók, árnyékolók – Szépség és funkció az egyik legizgalmasabb építészeti elemnél
Április 4., csütörtök 14.30
Április 5., péntek 11.30

Az egyre szigorodó hőtechnikai elvárások fényében a nyílászárók egyre inkább kulcsszerephez jutnak egy-egy épület tervezése és kivitelezése során – miközben a gyártók igyekeznek megtartani (sőt fokozni) esztétikai megjelenésüket is.
A szépség és funkció összeegyeztetése áll ennek a vezetett szakmai túrának a középpontjában, melyből azonban nem hiányozhatnak a nyílászárókhoz ma már szinte kötelezően társuló árnyékolók sem.

Résztvevő cégek:

Tetők és tetőterek – A tető, mint rendszer
Április 4., csütörtök 14.00
Április 5., péntek 14.00

A tető ma már sokkal tágabb fogalmat takar, mint akár csak néhány éve. A jó tető nem csak meghatározó építészeti eleme egy háznak, de fontos szerep jut neki az energiatakarékosságban is. Mindeközben egyre több minden más is megjelenik a tetőn – ideális esetben a rendszerszemlélet jegyében.
Melyek az idei év hazai gyártói újdonságai, kiemelt tervezői figyelemre számot tartó érdekességei? 
A szakmai túrában egyaránt helyet kapnak a különböző tetőfedő anyagok, tetőtéri ablakok – de még a kémények is.

Résztvevő cégek:

Falak és szigetelések – Egy téma, amely minden tervezőt (és építkezőt) érdekel
Április 3., szerda 15.00
Április 5., péntek 11.00

Egyre közeledik 2021, amikortól kezdve már csak „közel nulla” energiafogyasztású házak épülhetnek Magyarországon (is)!
Hogyan készülnek a gyártók erre az időszakra?  
A túra során egyformán szó esik hagyományos falazatokról, és különböző szigetelésekről – különböző anyagokból készülve és különböző célokra szánva

Résztvevő cégek:

A megújuló energiáról a 2021-től érvényes elvárások fényében
Április 4., csütörtök 15.00
Április 5., péntek 14.30

Ma még érdemtelenül kevés szó esik erről, de a 2021-től érvényes „közel nulla” elvárások már családi házaknál is kötelezővé teszik a mainál lényegesen nagyobb mértékben a megújuló energiák használatát.
Talán mondani sem kell, hogy ez új gondolkodásmódot kíván megrendelőktől, építészektől és gépészektől egyaránt.
A vezetett szakmai túra az épületekben felhasználható megújuló energiaforrások világába vezet, felvillantva a terület egy-egy jelzésértékű újdonságát.

Résztvevő cégek:

Egy gépészeti terület, amelynek jelentősége évről évre nő: a légtechnika
Április 3., szerda 14.00
Április 4., csütörtök 11.00

Ma már kevés szakember vonja kétségbe, hogy az épületek fokozott hőszigetelése meredeken felértékelte a szellőztetés fontosságát – ennek megfelelő a gépészet ezen területének ugrásszerű fejlődése is.
A túra során áttekintést kaphat a légtechnika, a gépi szellőztetés idei gyártói újdonságairól, ami építészeknek és gépészeknek egyaránt hasznos információkkal szolgálhat.

Résztvevő cégek: