• #
  • #

Szakmalandia

Idén nagy fába vágta a fejszéjét a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC). Tizenegy iskolájának több mint kétszáz szakmáját telepíti ki három napra, április 11–13. között a Construma kiállításra, azzal a céllal, hogy megmutassa, a különböző mesterségek milyen lehetőséget kínálnak arra, hogy mindenki azt csinálja, amiben jó, és amit igazán szeret. A 2600 négyzetméteres sátorban ennyi szakmát tudnak kipróbálni, megismerni és megszeretni a pályaválasztás előtt állók, a szakmát keresők vagy akár a szakmát váltani kívánók. Szakmalandiában nemzetközi díjakat nyert fiatalok mutatják meg, hogy a szakmájuk a mindenük, a munkájuk a hobbijuk, és hogy éppen ettől olyan sikeresek.

Szakmalandia mindenkinek szól: diákoknak, akik úgy vélik, hogy az érettségi mellé fontos egy jó szakmát is elsajátítaniuk; a már hivatással rendelkezőknek, akik váltanának, és hajlandók lennének egy új szakmát megismerni, hogy beteljesítsék életük álmát: virágkötők, cukrászok vagy éppen ötvösök szeretnének lenni; az örök fiatal nyugdíjasoknak, akik még tanulni szeretnének valamit; szakembereknek, akik szakmájukban szereznének jó/jobb állást találni.

A Budapesti Komplex SZC szakiskolák mindenki számára értéket kínálnak ingyenes OKJ-s képzéseikkel.

Programok Szakmalandiában
Helyszín: 2-es kapu melletti rendezvénysátor

2018. 04. 12., csütörtök
Szakmabörze

Dolgozzunk együtt!
Az ipar nagyjai és a szakmabeli fiatalok találkozása

2018. 04. 13., péntek
Szakmák Éjszakája
Válassz szakmát, hogy azt csinálhasd, amiben jó vagy, és amit szeretsz!
Egész napos workshopok nyújtanak betekintést a szakemberek és a szakiskolák mindennapjaiba. A munka este 10-ig nem áll meg! Dolgozunk és bulizunk a csillagok alatt, hogy lásd: a világ akkor kerek, ha a szakmád egyben a hobbid is.

Pénteki műsorvezető: Zola, aki izgalmas emberekkel, izgalmas szakmákról fog beszélgetni.
Fellépők: A talpalávalót a New Level Empire húzza majd akusztikus koncertjével.

2018. 04. 14., szombat
Workshopok és bemutatók

Reggel 9-től délután 5-ig várunk mindenkit, hogy együtt dolgozhassunk. A diákok bevezetik a látogatókat a foglalkozások dzsungelébe, asztalosműhelyek, divattervezők, virágkötők, aranyművesek, foghtechnikusok, sminkesek, kőművesek és még számos egyéb szakma képviselője mutatja be foglalkozásának szépségeit.

Mondj egy foglalkozást, nálunk megtalálod!

A Szakmalandia sátra egyben a Construma hivatalos pihenőzónája, sportfoglalkozásokkal és zöldövezettel várja a vásár valamennyi látogatóját.